دوشنبه , اردیبهشت ۳۱ ۱۴۰۳

اهمیت اقتصادی آلوئه‌ورا

اهمیت اقتصادی آلوئه ورا و ضرورت راهیابی به بازار های جهانی:

امروزه آلوئه ورا در صنعت بنام نفت سبز یاد میشود.

همانگونه که نفت ماده اصلی اکثر محصولات میباشد امروزه آلوئه ورا نیز به عنوان ماده اصلی و تشکیل دهنده در سایر محصولات میباشد.

ورود آلوئه ورا به صنایع غذایی،پزشکی،دارویی، آرایشی و بهداشتی،نساجی،شیمیایی،دامپزشکی و سایر صنایع بعنوان یکی ازاصلی ترین مشتقات  سازنده این محصولات بشمار میرود.

ارزش تجارت جهانی محصول خام آلوئه ورا حدود ۱۲۵ میلیون دلار و ارزش محصولات نهایی تولید شده آن بالغ بر ۱۱۰ میلیارد دلار است.
براساس گزارش انجمن بین المللی علمی آلوئه ورا،۲۳۶۰۰ هکتار در سطح دنیا،اختصاص به کشت آلوئه ورا دارد،در حالی که ۱۹۱۰۰ هکتار از آنها در قاره امریکا قرار دارند.

این گزارش اشاره دارد که در سال ۲۰۰۴ ، مکزیک با ۱۰۷۰۰ هکتار،جمهوری دومینیکن با ۳۵۰۰ هکتار و پس از آنها ،ونزوئلا با ۳۴۰۰ هکتار قرار دارد.اما هکتارهای تحت کشت با یک آهنگ جالب در حال افزایش است.

بر اساس آمارهای تجارت آلوئه امریکا و تجارت آرژانتین، که توسط وزارتخانه های کشاورزی جمع آوری شده،هکتارهای تحت کشت آلوئه ورا ،سال به سال در حال افزایش است.

در مکزیک،پیش بینی می شود که نزدیک به ۱۲۰۰۰ هکتار تحت کشت آلوئه قرار گیرد.و در ونزوئلا چنین دورنمایی با نزدیک به ۵۰۰۰ هکتار وجود دارد.

کشت و کار تجاری آلوئه با یک آهنگ سریع در آرژانتین،کلمبیا و شیلی در بین دیگر کشورهای جنوب امریکا در حال افزایش است.

در افریقا،کشورهای کنیا و تانزانیا بیشترین تلاشها در برای کشت و کار تجاری آلوئه ورا  در سالهای اخیربعمل می آورند. در حالی که بعضی از کشورها مانند آفریقای جنوبی و مصر  ،بطور عمده درگیر کشت و کار آلوئه هستند، اما عمده ترین مناطق تولید در مقیاس جهانی به ترتیب نزولی عبارتند از:
•       مکزیک
•       جمهوری دومینیکن
•       ونزوئلا
•       چین
•       تایلند
•       امریکا
•       کاستاریکا
•       هند
•       آفریقای جنوبی
•       مالزی
•       گواتمالا
•       آرژانتین
•       استرالیا
•       برزیل
•       اسپانیا(عمدتا جزایر قناری و Estepona)
•       ایتالیا
•       پرو
•       کلمبیا
•       اکوادور
•       کنیا
آفریقای جنوبی در بالای لیست قرار دارد،ولی آلوئه در آنجا،عمدتا بومی و وحشی است و کشت و کار پرحجم تجاری در آنجا وجود ندارد و اغلب محصول از گیاهان بومی بدست می آید.
در امریکا ،مناطق تولید ژل آلوئه ورا،ایالتهای تگزاس و لوئیزیانا  و در مکزیک ( تامالیپاس )و جمهوری دومینیکن هستند. استان فالکن در ونزوئلا، چین، تایلند، هند، مالزی، اسپانیا و استرالیا هم مطرح هستند.آمارهای منتشر شده در خصوص بازار فروش آلوئه ورا در جهان حاکی است فقط ۸۵ تا۱۱۰ میلیون دلار بازار جهانی ناشی از فروش برگ آلوئه ورا بوده است که پس از خرما با ۲۵۰ میلیون دلار فروش در جهان قراردارد.بازار فروش  محصولات «الوئه ورا» در جهان برابر با ۱۲۲ میلیارد دلار است و هیچ گیاه ومنبعی در دنیا وجود ندارد که به این میزان محصول ودرآمد داشته باشد.هم اینک در ۵۵ کشود دنیا “آلوئه ورا» کشت می شود و مناطق سرد سیر جهان از جمله روسیه و بخشهایی از چین تولید این گیاه را در گلخانه انجام می دهند که با این توصیف نیز باز هم برای آنها مقرون به صرفه است. براساس گزارشی که از سوی یک مجله آلمانی به نامSOFW که در این زمینه فعالیت می کندو در ژانویه ۲۰۰۳ منتشر شد، بین سالهای ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ یک هزار و ۵۵۷ محصول جدید از آلوئه ورا به بازارهای جهانی ارایه شده است.
در حالی که بازار فروش محصولات آلوئه ورا در سال ۲۰۰۰ میلادی فقط ۲۵ میلیارد دلار بود در سال ۲۰۰۴ میلادی این رقم به ۱۱۰ میلیارد دلار افزایش یافت. هم اینک ۵۰ هزار کمپانی در سراسر جهان محصولات الوئه ورا را تولید می کنند. محصولات مختلفی چون محصولات غذایی- بهداشتی- آرایشی ودارویی. همچنین ۲۰۰ ماده دارویی از گیاه آلوئه ورا تولید شده است و از پوست آن نیز مواد آنتی کانسر(ضد سرطان) جداشده است.
به گفته برخی اساتید و متخصصان از این گیاه به عنوان یک داروخانه در یک گیاه نام برده می شود وبه همین دلیل است که این گیاه تا این اندازه اهمیت پیدا کرده است. بررسی صنعت آلوئه ورا در چین نشان می دهد که این کشور در سال ۱۹۹۸ میلادی محصول آلوئه ورا نداشت اما  در سال ۲۰۰۰ میلادی ۱۲ میلیون دلار درآمد ناشی از تولید محصولات آلوئه ورا و در سال ۲۰۰۳ ارزش محصولات تولیدی این کشور از این گیاه از مرز یک میلیارد دلار گذشت. این کشور به علت وجود یک بازار ۱۲۲میلیارد دلاری از این محصول در جهان قصد دارد که بازار جهانی این محصول را در دست بگیرد.

محصولات جدید آلوئه ورا امروز بیشتر از چین وارد بازار جهانی می شودو براساس گزارشهای منتشر شده در مورد این کشور سهم این کشور تا قبل از ۲۰۰۳ میلادی فقط ۶۰۰ میلیون دلار بود اما براساس این گزارشها فقط نیازی که چین برای سال ۲۰۱۰ در داخل کشور خود ایجاد کرده است معادل ۴/۲ میلیارد دلار است. هم‌ اینک کمپانیهای بسیاری در جهان از آلوئه‌ورا در صنایع غذایی به صورت اصلی و یا غنی شده مانند مربا، نوشابه‌ها، آب های معدنی،کنسروو کمپوت ،ماست و دوغ، ژله، مارمالاد، سوپ های آلوئه‌ورا، چای، بستنی،، چیپسترشی، تافی، نان،رب،ماکارونی، برنج و…  استفاده می‌کنند. در صنایع پزشکی و دارویی آلوئه ورا اهمییت بسزایی دارد و در درمان و معالجه طیف وسیعی از بیماریها و ساخت انواع قرص ها،شربت ها، کرم ها و قرص های جوشان کاربرد دارد.از محصولات آلوئه‌ورا در صنایع آرایشی بهداشتی از جمله انواع کرم،شامپو،صابون،ماسک صورت،لوسیون های بدن و تقریبا در تمامی لوازم آرایشی،تولید دستمال کاغذی و پوشک بچه به علت حساس بودن پوست بچه‌ها و ترمیم سریع پوست آنها کاربرد دارد. در صنایع نساجی،به علت خواص ضد حساسیتی آلوئه ورا در ساخت و تهیه نخ های البسه و همچنین تشک و غیره استفاده می‌شود.آلوئه ورا با داشتن مجموعه ای کامل از خواص،به عنوان ماده مکمل و اصلی در ساخت غذای سگ و گربه و سایر حیوانات و  همچنین به عنوان درمان در بسیاری از بیماری های حیوانات بکار میرود. جالب است بدانید چیزی از این گیاه دور ریخته نمیشود.پوست این گیاه را بعد پوست کنی خشک میکنند و در تولید غذاهای مکمل جهت حیوانات و ماهیان بکار میبرند و از شیرابه سبز رنگ و بسیار تلخ این گیاه علاوه بر مصارف پزشکی در صنایع رنگ سازی استفاده میشود. برای استفاده تجاری‌از این گیاه باید مسیر درست کار کردن آن را بدانیم یعنی به عنوان یک سرمایه‌گذار باید ببینیم که‌در چه مناطقی چه محصولاتی و چگونه باید تولید کنیم و برای کشت تجاری نیز باید کشاورزانی که خواستار فعالیت در این زمینه هستند، آموزشهای لازم را طی کنند.

گروه تخصصی دکتر آلوئه ورا

 

لینک کوتاه مطلب : https://www.sazman-balandegi.ir/?p=705

درباره‌ی روابط عمومی سازمان بالندگی ایران

همچنین ببینید

جلسه هم افزایی با شهرداری صدرا

به گزارش روابط عمومی، جلسه هم افزایی سازمان بالندگی ایران با شهرداری صدرا برگزار شد. …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه − 6 =